ЗМІЦНЕННЯ ПРАВ І МОЖЛИВОСТЕЙ ВРАЗЛИВИХ ДІТЕЙ, ТА СПРИЯННЯ ЇХНЬОМУ ЗАХИСТУ ЧЕРЕЗ НАЦІОНАЛЬНУ МЕРЕЖУ ЦЕНТРІВ ДЛЯ ДІТЕЙ І СІМЕЙ

В центрі для дітей та сімей Карітас-Волинь, що діє завдяки проекту “Зміцнення прав і можливостей вразливих дітей, та сприяння їхньому захисту через національну мережу Центрів для дітей і сімей”, за фінансової підтримки Карітас Австрії, діє секція “Я знаю свої права”. Даний напрямок передбачає підвищення обізнаності дітей про їхні права та куди звертатися за допомогою, якщо вони порушуються.
До дня Безпечнішого інтернету, що весь світ відзначає 5 лютого, в соціальному центрі пройшов просвітницький захід. Координатор проекту Вікторія Скриннікова розповіла, що цього дня в багатьох країнах світу обговорюються шляхи безпечного використання молоддю Інтернету, питання інтернет-етики та загрози протизаконного контенту.

День безпечнішого Інтернету має на меті досягнення об’єднання зусиль держави, бізнесу і громадськості для популяризації механізмів безпечної роботи в мережі, перш за все серед дітей та молоді.

Психолог Наталія Гавронська ознайомила учасників заняття з презентацією “Насильство над дітьми в кіберпросторі. Види і можливості попередження”. Мова йшла про те, чим приваблює інтернет дітей та підлітків. Учні дізналися про загрози в кіберпросторі, і це:кібергрумінг і кібербулінг. Розглянули схему по якій діє зловмисник, охочий встановити контакт з дитиною і яким чином відбувається переслідування в кіберпросторі. На завершення заходу підопічні центру розглянули правила безпеки в інтернеті. Діти доповнили запропоновані правила своїми. Розглянута тема дуже зачепила підлітків і вони запропонували тему наступного заняття «Створюй, спілкуйся та поважай: кращий Інтернет починається з тобою».

 

 

Схожі записи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *