|

ЗУСТРІЧ ЕКСПЕРТАМИ “УКРАЇНСЬКОЇ АСОЦІАЦІЇ ОЦІНЮВАННЯ”

30 серпня 2019 року Центр для дітей та сімей Карітас-Волинь відвідали фахівці «Української асоціації оцінювання», а саме: голова правління Експертної групи “СОВА”, доктор політичних наук, професор Михайло Савва та член правління даної організації Лариса Пильгун. Метою моніторингового візиту було оцінити проектну діяльність соціального центру, який з початку 2019 року реалізовує проект «Зміцнення прав і можливостей вразливих дітей, та сприяння їхньому захисту через національну мережу центрів для дітей та сімей», за фінансової підтримки Карітас Австрії. Під час візиту фахівців були здійснені заплановані зустрічі, які відбувалися у формі усного опитування за допомогою колективного та індивідуального інтерв’ю.

Колективне інтерв’ю відбулося з виконавцями проекту: координатором Вікторія Скриннікова, соціальним педагогом #ТетяноюГалицькою, психологом Наталія Гавронська та соціальним працівником Олена Качорок, які розповіли про хід виконання завдань проекту згідно функціональних обов’язків в проекті.

З учасниками проекту, в кількості 23 дітей, проведено усне колективне опитування. Діти розповідали чим займаються в центрі, чого нового навчилися, чи подобається тут та про що мріють. І найголовніше, що хотіли би бачити в Карітасі ще. Окремо колективне інтерв’ю було проведено з батьками дітей. 8 мам радо відгукнулися та знайшли час на відверту розмову про вплив проекту на їхніх дітей та зміни, які відбуваються з ними та дітьми. Присутні ділилися думками, що хотіли би бачити нового в проекті та про майбутнє центру.

Зустрічі з зовнішніми експертами відбулися в приміщеннях ЗОШ №3, зокрема з педагогом організатором Світлана Мельник та ліцею №1 (НВК школа-колегіум №1) директором Сергій Мороз (Serhiy Moroz) та його заступником по виховній роботі Інною Костянець. Експерти розповідали про співпрацю з Карітас-Волинь, про участь у благодійних акціях, про підтримку дітей з кризових родин, про реалізацію просвітницьких заходів у школах по програмах «Сила добра» та «Фінансове виховання», про майбутні спільні проекти по навчанню лідерських активів шкіл. Наприкінці розмови освітяни висловили побажання та рекомендації щодо подальшої співпраці.

На завершення дня в приміщенні Центру для дітей та сімей відбулася тепла зустріч фахівців з оцінювання та працівників центру з директором Карітас Волинь о. Володимир Кметь, який розповів присутнім про подальший розвиток фонду, його стратегічні плани та перспективи. Спеціалісти з оцінювання дали рекомендації працівникам Центру щодо дій, необхідних для підтримання життєздатності проекту в майбутньому.

Під час колективних та індивідуальних інтерв’ю, які відбулися впродовж дня, фахівцями з моніторингу та оцінки відбувся збір інформації з метою визначити як відбувається хід виконання запланованих дій проекту та поставлених цілей. Аналіз отриманої інформації виявить якою мірою ці заходи сприяють досягненню сформульованої у проекті мети.

Схожі записи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *