|

ЗУСТРІЧ ПРЕДСТАВНИКІВ ПАРАФІЙ ЛУЦЬКОГО ЕКЗАРХАТУ

У межах реалізації Всеукраїнської програми “Підвищення рівня соціальної відповідальності парафій та їх участі у житті громад на місцевому рівні” (проект МБФ Caritas Ukraine та Відділу Соціальне служіння УГКЦ) у Центрі для дітей і сімей ВОБФ Карітас-Волинь відбулася зустріч представників парафій Луцький Екзархат Української Греко-Католицької Церкви, а саме: парафії Преображення Господнього УГКЦ с. Положево, парафії Благовіщення Пресвятої Богородиці УГКЦ смт. Стара Вижівка і Парафія Святих Верховних Апостолів Петра і Павла УГКЦ м.Нововолинськ. Також на зустрічі були присутні координатори проектів Карітас-Волинь.
Захід розпочався із спільної молитви, після якої до присутніх звернувся директор «Карітас-Волинь», координатор програми з розвитку соціального служіння в Луцькому екзархаті отець Володимир Кметь.

Священик нагадав присутнім про мету і завдання програми, Стратегію розвитку соціального служіння УГКЦ, розповів про розвиток соціального служіння у нововолинській парафії та реалізацію проекту “Практичний курс для подружніх пар із елементами соціальної відповідальності”.

Отець Богдан Іващук поділився здобутками парафії Преображення Господнього УГКЦ с. Положево, а саме тим, що ініціативна група пройшла навчання у програмі «Студії живої парафії», організованої Львівська освітня фундація, також зараз парафія реалізовує проект «Створення дитячо-молодіжної платформи «Сто талантів» за підтримки Львівська освітня фундація.
Отець Volodymyr Ulian розповів про розвиток соціального служіння у парафії Благовіщення Пресвятої Богородиці УГКЦ смт. Стара Вижівка. Зокрема, повідомив про хід реалізації проекту «Свічка милосердя», який був підтриманий у межах конкурсу програми «Підвищення рівня соціальної відповідальності парафій та їх участі у житті громад на місцевому рівні».
Координатори “Карітас-Волинь” представили напрямки та результати діяльності своїх проектів. Також учасники обговорили можливість налагодження співпраці з місцевими органами влади у сфері надання соціальних послуг громаді.
На завершення отець Володимир Улян провів для усіх присутніх цікавий майстер-клас з виготовлення свічок.
Обмін досвідом, навчання, презентація напрацювань, співпраця, розвиток партнерства – це найкраще натхнення для роботи, а в нашому випадку – розвитку, активізації та удосконаленню соціального служіння у парафіях.
Сердечно дякуємо усім за участь та служіння, яке провадите!

Схожі записи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *