ЗУСТРІЧ З ІНІЦІАТИВНОЮ ГРУПОЮ ПАРАФІЇ СВЯТОГО АРХИСТРАТИГА МИХАЇЛА У ЛУЦЬКУ

Соціальне служіння УГКЦ
Сьогодні, 24 лютого, команда Луцького екзархату УГКЦ з активізації соціального служіння відвідала парафію Святого Архистратига Михаїла у місті Луцьку та провела першу зустріч з ініціативною групою в рамках програми «Підвищення рівня соціальної відповідальності парафій та їх участі у житті громад на місцевому рівні».
Захід розпочався з спільної молитви, опісля якої директор ВОБФКарітас-Волинь та відповідальний за соціальне служіння в екзархаті о. Володимир Кметь розповів присутнім про мету і завдання програми, богословські основи соціального служіння УГКЦ та суть соціального служіння у парафії. Крім цього, о. Володимир представив посібник «Любов’ю служіть один одному» та розповів про діяльність благодійного фонду «Карітас-Волинь». Доповідь була доповнена переглядом промови Блаженнішого Святослава на Форумі соціального служіння УГКЦ та її обговоренням.
Як розповіли адміністратор парафії Святого Архистратига Михаїла о. Volodymyr Markevych та відповідальна за соціальне служіння пані Наталя Маркевич, у парафії здійснюються перші кроки щодо розвитку соціального служіння. Ініціаторами в цьому напрямку стали члени молитовного руху «Матері в молитві». Так, до Дня святого Миколая було проведено збір іграшок та солодощів для дітей, які виховуються в інтернаті. У разі звернення за допомогою члени парафіяльної громади намагаються допомогти потребуючим грошовими збірками на медикаменти, вживаним одягом, продуктами харчування. Проводяться різні молитовні заходи, поодинокі душпастирські розмови з алкозалежними та їхніми родинами.
Наприкінці зустрічі було обговорено плани щодо наступної зустрічі, а також команда екзархату передала для луцької парафії посібник «Любов’ю служіть один одному» та інформаційні буклети.
#Соціальне_служіння_УГКЦ #UGCC_Social_ministry#любовю_служіть_один_одному #Карітас #Луцьк_УГКЦ