ЗУСТРІЧ З КЕРІВНИКОМ ПРОЕКТУ «РОЗВИТОК ГРОМАД» КОРПУСУ МИРУ США В УКРАЇНІ

11 квітня 2019 року у Благодатній селищній раді відбулася зустріч з керівником проекту «Розвиток громад» Корпусу миру США в Україні паном Романом Олексенко, в якій взяли участь селищний голова Олександр Топорівський та представники місцевого Будинку культури, ЗОШ №8, БФ «Фонд Громади Благодатного» та ВОБФ «Карітас-Волинь».
Благодатна селищна рада подала заявку щодо співпраці на конкурс Американського урядового агентства Корпус миру США в Україні з пошуку приймаючих організацій для американських волонтерів з проекту «Розвиток громад». ВОБФ Карітас-Волинь є однією з партнерських організацій селищної ради у цьому напрямку.
Під час зустрічі пан Роман розповів про цілі діяльності Корпусу миру: допомагати громадянам України шляхом надання компетентних спеціалістів для задоволення існуючих потреб у технічній кваліфікації, культурний обмін та сприяння кращому розумінню між американцями та українцями. Також присутні дізналися, як американські волонтери передаватимуть досвід відповідно до наступних задач цього проекту, а саме: зміцнювати спроможність організацій та заохочувати навчання, яке б сприяло організаційному розвитку, покращувати існуючі практики з розробки та управління проектами, сприяти злагодженій взаємодії між організаціями та їхніми партнерами.
Голова Олександр Топорівський висловив очікування від волонтера Корпусу миру, а також описав спроможність громади в ролі приймаючої сторони. Представники партнерських організацій також зазначили свої бачення, співпрацю та підтримку.