Центр паліативної допомоги

Зібрано: 0 грн
Потрібно: 10000 грн.

Регіональний центр паліативної допомоги ім. Святого рівноапостольного князя Володимира

В процесі реалізації грандіозний проект від ВОБФ «Карітас-Волинь» «Розширення та вдосконалення системи надання паліативної допомоги шляхом створення спеціалізованого закладу сучасного типу - Регіонального центру паліативної допомоги ім. Святого рівноапостольного князя Володимира».

Хоспіс для невиліковно хворих людей з метою проведення останнього часу їх життя у комфортній обстановці в умовах адекватної медичної допомоги і знеболення під наглядом лікарів та медичних сестер. Даний заклад, разом з наданням необхідних видів медичної допомоги, візьме на себе деякі функції соціальних служб (місце проживання одиноких людей похилого віку). З метою поширення інформації серед громадян і медичних працівників та координації зусиль з розвитку служби надання паліативної допомоги при закладі планується запровадження роботи навчально-тренінгового центру. Для раннього виявлення онкологічних захворювань, вроджених вад розвитку та інших, складних в діагностичному плані, захворювань органів та систем людини при хоспісі передбачене функціонування консультативно – діагностичного центру.

Завдання:

• забезпечити безперервний доступ невиліковно хворих осіб до якісної цілодобової паліативної допомоги;
  • створити належні умови для надання необхідної соціальної та медичної допомоги самотнім особам похилого віку, які не можуть проживати самостійно;
  • організувати безперервне навчання з метою підготовки і підвищення кваліфікації для спеціалістів, які надають паліативну і хоспісну допомогу;
  • сприяти підвищенню рівня якості лікувально-діагностичного процесу.

Цільова група:

• люди з невиліковними хворобами, які потребують стороннього догляду та хворі в термінальній стадії, потреби яких стосуються фізичної та духовної сфери.

Регіональний центр паліативної допомоги розрахований на 52 пацієнти (26 хоспісних ліжко-місць і 26 для одиноких людей похилого віку).
Оскільки допомогу Регіонального центру паліативної допомоги відчують не тільки пацієнти, але й члени їх родин, то цільовою групою проекту можна також вважати все населення Волинської області (трохи більше 1 млн. осіб)
Для того, щоб повністю реалізувати проект, потрібно більше мільйона євро. Благодійний фонд сподівається на підтримку закордонних меценатів та партнерів, проте закликає всіх небайдужих допомагати.

Реквізити для допомоги - на сайті фонду.

Адреса майбутнього Регіонального центру паліативної допомоги:
Волинська обл., м. Нововолинськ, смт. Благодатне, вул. Лесі Українки, 3.

Кожен бажаючий може долучитися та підтримати діяльність центру та зробити посильний грошовий внесок. Отримані благодійні кошти будуть направлені на покращення умов перебування підопічних в центрі. Фонд зобов’язується звітувати про витрачені кошти на сайті.

Благодійних внесків

Потрібно зібрати