В межах проєкту «Діти та війна», який реалізовує Карітас-Волинь за фінансової підтримки Карітас Німеччини ми створили напрямок підтримки та реалізації малих ініціатив дітьми та молоддю. 10 зацікавлених та мотивованих підлітків з різних навчальних закладів міста розпочали екологічну програму «Збереження біорізноманіття. Знати і діяти. Програма неформальної освіти для підлітків».

Мета – сформувати сучасний екологічний світогляд учнів та підвищити рівень екологічної культури. Ми провели вже три зустрічі, на яких підлітки опрацювали теоретичний та практичний матеріали. Вони дізналися про біологічне та видове біорізноманіття, про важливість його збереження на суходолі та у водних екосистемах. На практичному занятті досліджували метод спостереження за тваринами.

Курс триватиме 3 місяці і складається з 15 занять. По завершенні програми, під час запланованого вікенду, підлітки представлять свої екологічні міні-проєкти. Тренери Вікторія Скриннікова та Тетяна Галицька супроводжуватимуть учнів у дослідницькому процесі.

Схожі записи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *