ПОЧАТОК РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОЄКТУ «ЦЕРКОВНА КАВ’ЯРНЯ «У МИКОЛАЯ»»

Парафія Святого Миколая Чудотворця УГКЦ м. Рівне (Рівненський деканат Луцького екзархату УГКЦ) стала переможцем у цьогорічному конкурсі парафіяльних проєктів всеукраїнської програми «Підвищення рівня соціальної відповідальності парафій та їх участі у житті громад на місцевому рівні». Завдяки цій перемозі парафіяльна ініціатива «Церковна соціальна кав’ярня «У Миколая» вже зовсім скоро стане реальністю. За грантові кошти було придбано сучасну багатофункціональну кавомашину, яку цими днями директор ВОБФ «Карітас-Волинь» отець Володимир Кметь передав пароху отцеві Євгену Остапенку та команді проєкту під час зустрічі у Рівному.

           З радістю розповімо про цікаву ініціативу рівненської парафії «Церковна соціальна кав’ярня «У Миколая»». Мета проєкту – активізація соціального служіння парафіяльної спільноти шляхом створення церковної кав’ярні, як творчої  майстерні та простору для благодійності  та соціальної активності.

          Організатори проєкту і парафіяльні активісти планують використовувати кав’ярню, як творчу майстерню, ділення досвідом, організовувати дозвілля для людей старшого віку через різні соціальні активності: майстер-класи, спільне плетіння, вишивання, малювання. Проведення платних МК дозволить зібрати фінансову допомогу людям, які потрапили в складні життєві обставини.

          В кав’ярні запланована діяльність постійно діючої виставки – продажу виробів «хенд-мейд» з метою допомоги онкохворим дітям. Кожен, хто завітає до кав’ярні, матиме можливість придбати вироби, зроблені майстрами Рівного. Співпраця з рівненськими майстрами вже налагоджена через діяльність проєкту «Благодійний аукціон «Творчість заради життя».

          Церковна кав’ярня буде використовуватися, як місце зустрічі для реабілітації воїнів АТО та жінок (матерів, дружин, сестер), які мають в родині воїна АТО. Неформальна атмосфера кав’ярні, запрошення духівника чи психолога, можливість участі у МК та залучення до спільної діяльності церковної громади – усе це сприятиме найкращій соціалізації після пережитих подій, пов’язаних з війною.

          Також в церковній кав’ярні буде діяти читальня, де в теплій родинній атмосфері парафіяни зможуть проводити зустрічі відразу після Святої Літургії, читати духовну літературу і проводити освітні зустрічі, біблійні читання.

         Звісно, що кава і смаколики – обов’язковий елемент для створення затишної атмосфери під час проведення таких різноматних заходів у церковній кав’ярні. Продаж кави, чаю, напоїв і тістечок сприятиме залученню благодійних пожертв від небайдужих людей.

         Реалізація даного проєкту парафії Святого Миколая Чудотворця УГКЦ м.Рівне свідчить про розвиток парафіяльного служіння, підвищення соціальної активності. Це спільна справа, яка об’єднує громаду і дає приклад соціальної відповідальності. Бажаємо успіхів і втілення усіх благородних задумів!

          Кошти, вилучені від майстер-класів, ярмарків, постійно діючої виставки, організації свят, офлайн аукціонів та інших заходів будуть спрямовані на допомогу онкохворим дітям та підтримку потребуючих.

Схожі записи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *