Арт-терапевтичні заняття для учасниць проєкту “Долаючи розломи”

Великодні свята тривають, і учасники проєкту «Долаючи розломи в громадах» відвідують арт-терапевтичні заняття, поєднанні зі спілкуванням на духовну тематику.

На першій зустрічі фасилітаторка проєкту Світлана Нарольська розповіла євангельську історію входу Господнього до Єрусалиму і розповіла, чому в Україні освячують вербу. Ми разом переглянули короткий відеоролик про різновид вербових дерев в Україні. На завершення провели майстер-клас: виготовляли прикраси до вербової гілочки.

У переддень Благовіщення нагадали про євангельську історію звістки Пресвятій Богогородиці про народження Спасителя і про чарівну райську квітку, принесену Архистратигом Гавриїлом в дарунок Діві Марії. До цього моменту присвятили арт- терапевтичне заняття: виготовляли півонію у техніці канзаши.

В передпасхальні дні поговорили про найвеличніше християнське свято – Воскресіння Христове. Порушили тему глибини Священного Писання для повного розуміння жертви Спасителя. На фінал зустрічі заглибилися у традиції виготовлення писанки.

Проєкт «Долаючи розломи в громадах» став натхненним провідником для групи вимушено переміщених осіб, що спонукав до відкритого духовного спілкування. Учасники заходів у відгуках кажуть про приємне та змістовно проведене дозвілля, про важливість спілкування з однодумцями; із нетерпінням чекають наступних зустрічей.

Схожі записи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *