Карітас Захід новини

КАРІТАС-ВОЛИНЬ СТАВ РЯТІВНИМ КОЛОМ, ЯКЕ ЗЦІЛИЛО ЛЮБОВ’Ю!

Журналістка Ірина з Чернігова зібрала відгуки батьків та дітей про табір Карітас-Волинь на озері Світязь.

Сьогодні Україна переживає свої найтяжчі дні: ворог підступно рве її на шматки та безжально вбиває її дітей. Сьогодні свідомі мужні захисники боронять наші кордони, обстоюють суверенітет і цілісність, а жінки змушені хапати своїх дітей і під обстрілами рятувати їх.  Саме Карітас-Волинь став тим рятівним колом, яке втримало і зцілило любов’ю українські родини. У кожного з нас своя унікальна  історія, сповнена болі, сліз і відчаю, історія незламності та мужності у відповідь на війну росії, її страшних злочинів проти України.

Доля звела мою родину з Карітасом випадково, однак, в житті нічого не буває випадкового, на все воля Божа.

Я та двоє моїх дівчаток родом з міста Чернігова. Як і тисячі жінок, була змушена покинути своє рідне місто. Чернігів з перших днів війни став епіцентром активних бойових дій, в блокаді, зі зруйнованими комунікаціями, без харчів, медикаментів.  Три тижні я разом з дітьми перебувала в укритті, без світла, без продуктів, під постійними обстрілами. Аби врятувати дітям життя, я вивезла їх на Волинь, в місто Нововолинськ. Перелякані, настрашені, ми познайомилися з Карітасом. Нас зустріли як рідних, прийняли в свою родину, обігріли і вислухали, розділили біль і подарували щастя. Табір, який організували на Світязі для переселенців, став для всіх нас справжнім зціленням. До кожного ви знайшли підхід, слова підтримки, теплі обійми, можливість щиро посміхатися. Тут кожен день перебування  дав надію та впевненість у щасливе майбутнє нас і наших дітей, на життя в мирній Україні під спокійним небом. Із величезною вдячністю буду згадувати всі заняття, квести, ігри, організовані вами для діток. Кожен педагог – це професіонал своєї справи! Ігри були продумані та організовані на найвищому рівні як для зовсім найменших (майстер-класи, читання, ігри), так і для старших (квести, вечірки, еко-ігри, змагання). Ви не забули й про нас – дорослих. Психологічний тренінг для батьків, де кожен ділився своїми страхами і своїм болем, допоміг кожному краще зрозуміти, прийняти сьогодення і йти, боротися далі. Особливою увагою хочеться відмітити концерт до Дня Конституції України! Кожна дитина була важлива, змогла показати себе і продемонструвати свої таланти. А як здивували педагоги! Ви співали, танцювали разом з нами, браво!

Окремою увагою хочу відмітити ранкові молитви. Дякуємо, що дали змогу бути в родині, де Бог, віра, надія і любов – понад усе!

Від чистого щирого серця Дякую Вам!!!!

Із повагою, Ірина, Катруся і Марія, м. Чернігів

***

Хочу висловити подяку організаторам табору за такий крутий відпочинок, особливо для дітей!

Заторська Євгенія, м. Херсон

***

Велике вам дякую за таку турботу, допомогу. Цей відпочинок – як ковток повітря для мене і моєї дитини.

Надія Педан, м. Харків

***

Хочу висловити величезну подяку всім організаторам, волонтерам, керівництву і взагалі кожному відпочивальнику за неймовірну атмосферу і чудовий відпочинок, за неймовірні емоції і радість у очах дітей)))

Олеся Захарова, м. Херсон.

***

Я – з міста Запоріжжя. У таборі дуже сподобалась організація гуртків для дітей і батьків. Інформація про екологію та майстер-клас еко-фарби клас. Дякуємо всім, ми дуже задоволені таким відпочинком.

Олеся, м. Херсон.

***

Дякую від щирого серця за класний відпочинок на озері Світязь, за добросердечність, чуйність, щирість, підтримку! Приємно знати, що такі люди є поряд. Бажаю процвітання, добра, добробуту, гармонії та щастя! Все дуже класно, я буду з посмішкою згадувати наш табір. Щиро дякую.

Валерія Читкалюк, Херсонська область

***

Я вдячна за цю можливість побувати саме в такому, сімейному таборі! Велике дякую вихователям, які протягом всього часу перебування тут  виділяли нам, батькам та нашим діткам, максимум часу та уваги, “витирали” нам сльози та раділи досягненням кожного з нас. Я перебувала в затишному колі нових знайомих та радію за своїх дітей, які теж знайшли собі нових друзів. Дякую за все!

Ольга Рашевська, м. Соледар, Донецька область

***

Величезна подяка Карітас-Волинь, вихователям та всім причетним до такої можливості для наших дітей, як відпочинок на о. Світязь. Це можливість відволіктися, провести час з однолітками, знайти нових друзів. Величезна кількість майстер-класів, тренінгів, змагань, ігор як для дітей, так і батьків, кожен зміг знайти для себе щось своє. Безмежна подяка та низький уклін за вашу працю, за вклад в наших дітей, їхнє майбутнє.

З повагою, Тетяна, м. Буча.

***

Дуже дякую за такий неймовірній відпочинок. Можливість забути про турботи і війну. За корисні заняття і дуже потрібні нові вміння. За щасливих і засмаглих дітей.

Ольга Сиротенко.

***

Шановні педагоги Карітас-Волинь! Дуже вдячні вам за такий активний, затишний, веселий і незабутній відпочинок! Спогади про наш табір залишаться на все життя! Дякуємо за ваше піклування, цікаві тренінги та захопливі ігри. Велике вам спасибі за все!

Марина Ромашко, м. Харків.

***

Хочеться побажати довголіття організаторам відпочинку і фахівцям, які надали можливість поїхати на базу “Світязь – центр”!!! Ви створили атмосферу родинних відносин між дітками і батьками та провели багато майстер-класів, розваг, концертів, перегляд фільмів і багато іншого. Окрему увагу хочеться виділити краєвидам на базі відпочинку, перлині цього міста – озеру Світязь! Не втомлююсь милуватися красою фауни, насолоджуватися прозорим, чистим озером! Також подякувати за можливість  бути на ранкових службах Божих з неперевершеним священником Богданом, який молитвою і своєю світлою енергетикою заряджає на цілий день!

Юля, Максим, Поліна і Варвара, м. Ірпінь.

***

Велика подяка всім організаторам нашого відпочинку у дитячому таборі “Карітас-Волинь” на Шацьких озерах! Свіже повітря, прекрасна озерна водичка і прохолода лісів оздоровили всіх нас і залишили приємні враження. Дякуємо за цікаві тренінги та ігри. Важливо було отримати духовні знання і ще раз усвідомити, наскільки велика любов Божа до всіх нас! Миру і Перемоги нам усім!

Лілія і Оксанка.

***

Хочу подякувати Карітас-Волинь та його добрим феям за організацію такого гарного відпочинку для мене і моїх дітей. Ми просто в захваті від чарівного озера, природи та багатьох розваг, які приготували для нас організатори. Велике-превелике Дякую!!!

Галина, м. Харків

***

Вітаю, хочу висловити подяку усім, хто організував цей чудовий відпочинок і подарував неймовірні емоції нам та нашим діткам)

Ірина Бганцова, м. Херсон

***

Я – Аліна, і ми з дитиною з міста Ірпінь приїхали  до Нововолинська. Нам було дуже важко і нам допоміг «Карітас». Відволіктися, відволікти дітей. Ми щиро вдячні за таки чудовий відпочинок, нам дуже сподобалося! Насправді нам з дітьми потрібен був таки відпочинок – ця краса, ця природа, ці розваги. В Карітас-Волинь чудові люди, неймовірні вчителі. Щиро дякуємо вам за все! Окрема подяка всім-всім, хто допоміг це все організувати!

В Першому посланні  апостола Павла до коринтян говориться про Любов. Вона довготерпить, лагідна, вона не заздрить, любов не величається, не шукає тільки свого, не рветься до гніву, не думає лихого,не радіє з неправди. Однак любов завжди тішиться правдою,усе зносить, вірить, сподівається, довго терпить!  Любов ніколи не зупиняється!

Хоч пророцтва й існують, та припиняться, хоч мови існують, замовкнуть, хоч існує знання, та скасується. Бо ми знаємо частинно, і пророкуємо частинно; коли ж досконале настане, тоді зупиниться те, що частинне…  Залишаться тільки віра, надія, любов.

А найбільша між ними – любов!

Схожі записи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *