СМТ. СТАРА ВИЖІВКА ВІДБУЛАСЯ ЧЕРГОВА ЗУСТРІЧ У МЕЖАХ ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ ПРОГРАМИ

У парафії Благовіщення Пресвятої Богородиці УГКЦ смт. Стара Вижівка відбулася чергова зустріч у межах всеукраїнської програми «Підвищення рівня соціальної відповідальності парафій та їх участі у житті громад на місцевому рівні».
Після спільної молитви координатор програми отець Володимир Кметь, адміністратор парафії отець Володимир Улян та ініціативна група продовжили розгляд минулої теми «Презентація ідеї «Парафіяльний Карітас». Оскільки мета цього заняття – навчити учасників теоретичним засадам організації соціального служіння у парафії та заснування парафіяльного Карітасу, то присутні ознайомилися з чотирма головними завданнями парафіяльного Карітасу:

Виховна роль, дослідження місцевої громади, соціальне служіння, координація та співпраця. Окрема увага була присвячена структурі парафіяльного Карітасу.

Під час зустрічі дві групи учасників виконували практичне завдання щодо дослідження проблем та потреб парафії та визначали шляхи їх подолання та можливий варіант моделі для Карітасу своєї парафії. Також, аби заохотити розробити власний сценарій заснування парафіяльного Карітасу, присутнім була запропонована ситуаційна вправа з базовими ролями у Карітасі.
Крім цього, під час зустрічі були обговорені питання щодо реалізації парафією Благовіщення Пресвятої Богородиці проекту «Свічка милосердя», який має на меті активізувати громадську свідомість через спільну діяльність. Нагадаємо, що даний проект був підтриманий рішенням журі у складі представників МБФ «Карітас України» та Відділу соціального служіння Патріаршої курії УГКЦ у межах конкурсу програми «Соціальне служіння громади» на отримання гранту для вирішення соціальних проблем (потреб) у місцевій громаді.