|

ВЕЛНЕС-ТРЕНІНГ «БУДЬ ЗДОРОВИМ, СИЛЬНИМ, ДУЖИМ»

На початку квітня у міській дитячій бібліотеці працівники Центру для дітей та сімей Карітас-Волинь провели велнес-тренінг «Будь здоровим, сильним, дужим». Учасниками заходу стали учні 9-Б класу Нововолинської гімназії, класний керівник Цигалко Наталія Петрівна. Велнес-тренінг – інтерактивний навчальний процес, спрямований на просування здорового способу життя. Крім того, wellness – це стан емоційного здоров’я, що природно поєднуються і з незалежною турботою про свою фізичну оболонку. На початку заходу з інформаційним повідомленням про здорови спосіб життя виступила бібліотекар Наталія Казачок. Тренери Центру для дітей та сімей Олена Качорок і Наталія Гавронська провели велнес – тренінг.

Учасникам була запропонована вправа «Колесо життя», з метою визначення поняття «здоров’я», «здоровий спосіб життя» та умови, які впливають на здоров’я. Кожен з учасників за інструкцією створював шаблон колеса з секторами – символічними складовими здоров’я: духовною, інтелектуальною, емоційною, фізичною, соціальною, професійною, екологічною та психологічною.

Дана методика була вперше запропонована Біллом Райном на семінарі Християнського Дитячого фонду у травні 2001 року, і не втратила своєї актуальності дотепер. Учасники зробили для себе важливий висновок: ідея збереження та розвитку здоров’я є спосіб життя, всі дії і вчинки, якими наповнені взаємини людини з самим собою та зовнішнім середовищем. Особливо цікавим для учасників тренінгу були анкети «Що заважає вести здоровий спосіб життя?» Після заповнення, підлітки за сумою набраних балів довідалися про рівень перешкод для здорового способу життя. По завершенню тренінгу, учні висловили свої позитивні враження від отриманої інформації і з користю проведеного часу.
#Центрдлядітейтасімей #Велнестренінг #Здоровийспосібжиття#Колесожиття

Схожі записи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *