|

ПАРАФІЯ СТРІТЕННЯ ГОСПОДНЬОГО УГКЦ СМТ. ІВАНИЧІ ЗАДІЯНА ЦЬОГОРІЧ У ВСЕУКРАЇНСЬКУ ПРОГРАМУ

Парафія Стрітення Господнього УГКЦ смт. Іваничі задіяна цьогоріч у всеукраїнську програму «Підвищення рівня соціальної відповідальності парафій та їх участі у житті громад на місцевому рівні», яка реалізується за підтримки МБФ Caritas Ukraine та Відділу Соціальне служіння УГКЦ. 3 лютого відбулася перша навчальна зустріч з представниками цієї парафії.
Після спільної молитви директор ВОБФ Карітас-Волинь отець Володимир Кметь ознайомив присутніх з основними цілями програми, а саме: визначенням рівня компетенції соціального служіння та покращенням якості надання соціальних послуг у місцевих парафіях. Також священик розповів про богословські основи соціального служіння, тобто як представлені любов та милосердя до ближнього у Святому Письмі та суть, власне, самого парафіяльного соціального служіння.

Як зазначив отець Володимир, метою соціального служіння УГКЦ, як це випливає із накресленої Синодом Єпископів УГКЦ Стратегії «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом», є об’являти світові материнське обличчя Церкви та бути живим знаком присутності Бога серед людей.

Парафіяльний рівень має слугувати фундаментом, на якому будується та діє служіння ближньому. Передумовою для виконання є добра воля і готовність пожертвувати свій час та сили для того, щоб виявити милосердя потребуючим.
Під час зустрічі відбулася презентація посібника «Любов’ю служіть один одному», як практичного інструмента для відповідальних за соціальне служіння у єпархіях, парафіяльних священиків та інших людей, які сприяють розвиткові соціального служіння у парафіях та перегляд відео «Доповідь Блаженнішого Святослава на Форумі соціального служіння УГКЦ» і «Соціальне служіння УГКЦ».
На завершення було обговорено наміри щодо наступної зустрічі, передано для парафії посібник «Любов’ю служіть один одному» та інформаційні буклети.

Схожі записи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *