В соціальному хабі Карітас-Волинь «Сила добра» за підтримки ЄС та уряду Німеччини внутрішньо переміщених осіб навчали технікам відновлення власних ресурсів. Участь у заході взяли 20 дорослих та 9 дітей. Метою навчання було навчити учасників долати негативні переживання та направляти свою увагу в конструктивне, корисне русло. Рівень стресу в дорослих під час війни є дуже високим. Тому захід був спрямований на перетворення стресового досвіду на практичні навички, які можуть статися в нагоді, щоб запобігти емоційному вигорянню.

Під час проведення тренінгу діти, які приїхали разом зі своїми батьками, перебували в ігровій зоні під супроводом психолога та соціального педагога.

«Сьогодні дуже важливо привернути увагу кожного до власного внутрішнього світу, розвивати уміння долати негативні переживання та використовувати власну енергію для продуктивної життєдіяльності», – сказала Олена Качорок, психолог.

Під час вправи «Цукерка на згадку» батькам запропонували за кількістю цукерок написати ресурсні активності, які допомагають долати тривожні стани. Крім своїх, учасники почули про активності колег, які не згадали в момент виконання вправи і склали свій власний список ресурсів для відновлення. Вправа «Передай побажання по колу» активізувала учасників на подальшу роботу. Координатор проєкту Вікторія Скриннікова представила презентацію «Як підвищити настрій дитини в умовах війни» і надала батькам рекомендації щодо акцентів у вихованні.

На завершення тренінгу відбулись арттерапевтичні вправи «Вітражна радість» та «Колискова» для стабілізації емоційного стану учасників та відчуття радості.

У відгуках батьки залишили найкращі враження про захід:

«Мені дуже сподобалася атмосфера на тренінгу, місце проведення, живе спілкування».

«Дуже корисна інформація, яку ми почули».

«Організатори вражають своєю теплотою та любов’ю».

«Ми отримали трішки миру в наші серця, зранені війною».

«Стали трішки щасливішими, поринувши в атмосферу спокою».

Активності проходять за підтримки проєкту «Програма ЄС «Міцні регіони – Спеціальна програма підтримки України», яка співфінансується Європейським Союзом та Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) та впроваджується компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

На зображенні може бути: 7 людей, люди сидять, люди стоять та текст «сп»впраця3 прямуема разом виконавець giz у соцальному хаб <сила добра"> провели тренінг 13 выдновлення власних PEcypCIB рівень стресу в дорослих пịд час вйни € дуже високим, тому важливо интегрувати стресовий досвд y життевi̇ навички. завданням треннгу було навчити учасникив оновлювати та збергати власний ресурс для запобгання емоцйному вигоранню.»

Схожі записи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *