Сім’ї ВПО соціального хабу Карітас-Волинь «Сила добра» за підтримки ЄС та уряду Німеччини відвідали стародавній Володимир.

Нові знайомства з місцевими родинами, спільні враження та позитивні емоції – це все так важливо для внутрішньо переміщених сімей зараз! У Володимирі всі разом знайомилися з історичними місцями, відвідали старовинні храми та побували у Святогірському Зимненському жіночому монастирі. Діти із захопленням слухали історію монастиря, якому вже більше тисячі років. Вразила мандрівка крізь печери, які за структурою близькі до підземних ходів Київо-Печерської Лаври. Мальовничі краєвиди навколо монастиря милували око учасників екскурсії та наповнювали їх миром і душевним спокоєм.

Продовжили екскурсію прогулянкою стародавнім Володимиром. Від місцевих екскурсоводів учасники дізналися багато цікавих історичних фактів про минуле та сучасне життя міста. Відбулося обговорення пріоритетних ідей Із жителями місцевої громади обговорили пріоритетні ідеї щодо підтримки ВПО.

У своїх відгуках учасники казали, що знайомство з Володимиром збагатило їх знання про минуле; вразили добре збережені культові споруди, рукотворні вали князівської доби, багата на історичні події історія міста. Такі заходи сприяють соціальній інтеграції ВПО у місцеву громаду.

Активності проходять за підтримки проєкту «Програма ЄС «Міцні регіони – Спеціальна програма підтримки України», яка співфінансується Європейським Союзом та Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) та впроваджується компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

На зображенні може бути: 6 людей та люди стоять

Схожі записи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *