ДІТИ ВІДВІДАЛИ ВИСТАВКУ “ЛЯЛЬКОВЕ ДИВО”

На весняних канікулах підопічні дитячого центру Карітас-Волинь відвідали виставку авторських ляльок «Лялькове диво» у Нововолинському історичному музеї.

До місцевої групи доєдналися 15 дітей з Безпечного простору селища Благодатного під супроводом соціального працівника Наталії Купровської. Близько половини дітей групи переїхали в нашу громаду з різних куточків України. Майже всі (за винятком 2 дітей) побували в музеї вперше в житті.

Під час екскурсії учасники заходу із захватом слухали ведучу про історії створення кожної ляльки та про майстрів – як наших місцевих, так і з інших регіонів України. Діти дізнались, що дитяче захоплення може перерости в хобі на все життя.

Екскурсовод розповідала про різні стилі виготовлення ляльок, особливості будови та підбору матеріалів для роботи з виробом. Особливу увагу вона звернула на експонати Мавки з відомого мультфільму та ляльок в українському національному вбранні.

Діти довго розглядали представлені експонати та під враженням побаченого розповідали свої історії з ляльками. У відгуках висловили побажання ще раз побувати у музеї.

Активності проходять у межах проєкту «Діти та війна. Педагогічна та психосоціальна підтримка дітей та молоді, які постраждали від війни в Україні» за підтримки Карітас Німеччини.

Схожі записи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *