ВЕБІНАР «АКТИВІЗАЦІЯ ПАРАФІЯЛЬНОГО СОЦІАЛЬНОГО СЛУЖІННЯ В УМОВАХ ПАНДЕМІЇ»

04 травня 2020 року ВОБФ «Карітас-Волинь» організував вебінар «Активізація парафіяльного соціального служіння в умовах пандемії». Участь у заході взяли священники і миряни парафій з Рівного, Нововолинська, Старої Вижівки, Ковеля і Положево.

          Вебінар проводився в межах всеукраїнської програми «Підвищення рівня соціальної відповідальності парафій та їх участі у житті громад на місцевому рівні» (проєкт МБФ «Карітас-України» та Відділу соціального служіння УГКЦ).

          Під час заходу було обговорено питання посилення парафіяльного служіння в часі поширення коронавірусної хвороби. Соціальне служіння та волонтерська діяльність мають сьогодні особливий виклик. Крім того, щоб організувати допомогу потребучим, залучити волонтерів, необхідно ще й забезпечити їх засобами індивідуального захисту, яких не завжди є в достатній кількості. Активізувати соціальне служіння у парфії можна через проведення благодійних акцій, збірок, онлайн-консультацій психолога, духівника, створення порадень і т.п. Кожен учасник поділився досвідом і діяльністю, яка проводиться на парафії, плани і здійснені кроки в напрямку допомоги потребуючим.

Схожі записи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *