У ЛУЦЬКОМУ ЕКЗАРХАТІ ВІДБУВСЯ НАВЧАЛЬНИЙ ВЕБІНАР З ПРОЄКТНОГО МЕНЕДЖМЕНТУ

11 травня 2020 року в межах всеукраїнської програми «Підвищення рівня соціальної відповідальності парафій та їх участі у житті громад на місцевому рівні» (проєкт МБФ «Карітас України» та Відділу соціального служіння УГКЦ) відбувся навчальний вебінар «Проєктний менеджмент для локальних громад» для представників парафій Луцького екзархату УГКЦ.

Захід, організований ВОБФ «Карітас-Волинь», провела координаторка програми «Розвиток волонтерства у громадах» БО «Львівська освітня фундація» Анастасія Дишкант.  Під час вебінару священники і представники осередків соціального служіння з парафій Святого Миколая Чудотворця УГКЦ м. Рівне, Стрітення Господнього УГКЦ смт. Іваничі, Преображення Господнього УГКЦ м. Радивилів, Блаженного Василія Величковського УГКЦ м. Ковель, Святого Василія Великого УГКЦ м. Луцьк, Благовіщення Пресвятої Богородиці УГКЦ смт. Стара Вижівка, Преображення Господнього УГКЦ с. Положево, Святих Верховних Апостолів Петра і Павла УГКЦ м. Нововолинськ, Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ м. Луцьк, Священномученика Йосафата УГКЦ м. Володимир-Волинський вчилися писати проєкти.

Розпочався вебінар з молитви і вітального слова Владики Йосафата, який зазначив, що впровадження всеукраїнської програми з розвитку соціального служіння та проведення подібних заходів є дуже важливими для нашої Церкви. Кир Йосафат подякував усім присутнім за небайдужість до дияконії та благословив на плідну працю.

Також привітав учасників заходу отець Андрій Нагірняк, заступник Голови Відділу соціального служіння Патріаршої курії УГКЦ. Священник наголосив, що соціальне служіння – діяльність, спрямована на розв’язання соціальних проблем та забезпечення соціальної справедливості, що охоплює весь спектр соціальної активності та включає в себе надання волонтерської допомоги, благодійництво і організовані форми надання соціальних послуг потребуючим особам та групам, задля забезпечення їх цілісного розвитку.

Далі розпочалася навчальна частина вебінару, в якій Анастасія Дишкант розповіла про основні характеристики соціальних проєктів в громаді, складові проєкту – план реалізації, як правильно сформулювати мету, цілі, завдання, визначити кількісні і якісні показники, інструменти для онлайн планування, проведення аналізу, моніторингу та оцінювання проєкту, а також як готувати проміжну і фінальну звітності.

Дякуємо Анастасії Дишкант за цікавий, інформативний та корисний захід, завдяки якому учасники ознайомилися з основами проєктного менеджменту у громаді та зможуть правильно оформити грантову заявку!

До слова, в межах всеукраїнської програми з активізації соціального служіння одна з парафій Луцького екзархату має можливість виграти міні-грант, спрямований на вирішення соціальних проблем (потреб) місцевої громади. Наразі, ініціативні групи цих парохій працюватимуть над розробкою проектної пропозиції. Грант буде наданий на конкурсній основі за принципами прозорої конкуренції. Переможця конкурсу визначатиме журі у складі представників МБФ «Карітас України» та Відділу соціального служіння Патріаршої курії УГКЦ.

Бажаємо усім парафіям натхнення до плідної праці та успішного написання проєктів!