|

МАЙСТЕР – КЛАС ПО ПИСАНКАРСТВУ

Незабаром найбільше свято всіх християн – Великдень, свято Господнього Воскресіння. Атрибутом та привітальною листівкою цього дня є писанка. 
Традиційно, у ВОБФ Карітас-Волинь з передсвятковим пасхальним настроєм вчимося, згадуємо як розписувати писанки. 
У центрі «Довіра» для людей похилого віку у місті Нововолинськ та селищі Благодатне відбувся майстер-клас по писанкарству, який провела Олександра Струбицька. Учасники проекту, літні люди, занурившись у творчий процес разом, можуть відчути дух приготування до Великодніх свят.

Напочатку заходу Олександра розповіла про історію походження писанки, а також її значення для людини. Писанку за всіх часів дарували на знак перемир’я, побажання здоров’я та краси, сили та врожаю. Майстриня наголосила про значення кольорів, які є у писанкарстві, а також різні техніки виконання.

Наші підопічні пригадали звичай часів їхньої молодості, коли дівчата дарували писанки хлопцям. Вони мали бути загорнені у хустинку, і коли хлопець її розкривав, то одразу про все здогадувався. На писанці могли бути найрізноманітніші символи – малюнок мав відповідати тому побажанню, який дівчина хотіла передати.
Усі присутні залишилися дуже задоволенні та вмотивовані. 
Учасники майстер-класу вдячні Олександрі за широке висвітлення теми, професійне навчання розпису писанок та можливість доторкнутися до прекрасного і створити своє унікальне маленьке диво.

Нагадуємо, що заходи дозвілля для людей похилого віку відбуваються у центрі “Довіра” ВОБФ “Карітас-Волинь” з-за підтримки німецького фонду EVZ Foundation по програмі Место встречи: Диалог. Місце зустрічі: Діалог. TreffpunktDialog.

Схожі записи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *