|

У ЛЬВОВІ ВІДБУВСЯ ФОРУМ “СЛУЖІННЯ МИЛОСЕРДЯ”

27 квітня у Львівська Духовна Семінарія Святого Духа УГКЦ відбувся Форум харитативних спільнот і парафіяльних Карітасів «Служіння милосердя». Участь у Форумі взяли духовенство та миряни із Бучацької Архиєпархії, Луцького екзархату, Харківського екзархату, Львівської Архиєпархії та Сокальсько-Жовківської єпархії. Луцький екзархат представили директор і працівники ВОБФ «Карітас-Волинь» о. Володимир Кметь, Tetyana Halytska, Вікторія Скриннікова, Тетяна Чмухта Ivanka Tsiunyk.
Захід організували Комісія у справах мирян УГКЦ та Відділ Соціальне служіння УГКЦ. Почесними гостями Форуму стали Владика Харківського екзархату Кир Василій Тучапець та отець Браян Колодійчук, МС – канадієць українського походження, один із перших священиків Згромадження Місіонерів Милосердя, заснованого Матір’ю Терезою з Калькутти на початку 80-х років. о. Браян супроводжував цю велику святу у її подорожах і провадив процес її беатифікації.
Захід розпочався Святою Літургією, яку очолив Владика Василій Тучапець. Програма Форуму складалася із доповідей про роль соціального служіння. Так, Владика Василій, який є Головою Відділу соціального служіння УГКЦ, ознайомив присутніх зі Стратегією розвитку соціального служіння та основними її цілями, завданнями та очікуваними результатами. Опісля розпочалася доповідь о. Браяна Колодійчука, МС. Священик розповів про свій життєвий шлях, цікаві факти з життя Матері Терези, про її свідчення дії безмежної Божої любові та милосердя в житті кожної людини, про життя і служіння серед найзнедоленіших, про роль Карітасу у служінні Матері Терези та багато інших цікавих фактів свідчення Божого Милосердя. Присутні на заході мали можливість задати питання і поспілкуватися з о. Браяном.
Далі до слова був запрошений о. Vasyl Bilash, голова Комісії у справах мирян УГКЦ. Священик розповів про роль участі мирян у харитативній діяльності та її вплив на розвиток парафіяльних спільнот. Опісля О. Андрій Сенейко, відповідальний за соціальне служіння у Львівській Архиєпархії, презентував реалізацію проекту «Підвищення рівня соціальної відповідальності парафій та їх участі у житті громад на місцевому рівні» у Львівській Архиєпархії.
Висловлюємо слова щирої вдячності організаторам за можливість участі у Форумі!

Схожі записи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *