Днями внутрішньо переміщені та місцеві сім’ї Карітас-Волинь відвідали Нововолинський міський історичний музей. Захід відбувся в рамках проєкту «Соціальний хаб «Сила добра» за підтримки ЄС та уряду Німеччини.

Одним із завдань проєкту є соціальна інтеграція ВПО. Культурно просвітницький захід – похід у музей посприяв кращій інтеграції вимушено переміщених осіб у місцеву громаду.

Екскурсовод Ірина Ромашко провела пізнавальну подорож історичною спадщиною нашого міста. Діти та батьки з захопленням розглядали старовинні музейні експонати, тематичні експозиції, макети шахт та вулиць міста.

Під час екскурсії діти та батьки завітати на виставку картин члена Спілки художників України Артема Погрібного. Його вимушений переїзд у наше місто із Харкова – це унікальна можливість для музею. Артем Погрібний – не лише художник, а й реставратор. У музеї чекала старовина історична реліквія, над якою він натхненно зараз працює.

Усі учасники екскурсії дізналися історію будівництва нашого міста, оглянули чудові картини художника, які відображають події сьогодення. “Величезна подяка колективу благодійного фонду «Карітас-Волинь» за організовану екскурсію до Нововолинського історичного музею. Отримали багато нових знань і незабутніх вражень!”- каже відвідувачка музею.

Активності проходять за підтримки проєкту «Програма ЄС «Міцні регіони – Спеціальна програма підтримки України», яка співфінансується Європейським Союзом та Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) та впроваджується компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

На зображенні може бути: 6 людей, люди стоять та текст

Схожі записи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *