В інтеграційному хабі «Сила добра» щотижня відбуваються батьківські зустрічі для вимушено переміщених осіб.

Тема кордонів у вихованні дитини є однією із найбільш дискусійних у спілкуванні батьків між собою. Залучений експерт, психолог Інна Почтарук, яка є представником активної громади міста, допомогла розібратись учасникам тренінгу з цією проблемою.

Ведуча звернула увагу про важливість базових потреб дітей, які необхідно враховувати під час встановлення кордонів з ними. Практична частина заходу дала зрозуміти учасникам ряд проблем, які виникають, коли не враховуються базові потреби: почуття провини, сорому, занижена самооцінка, агресивна поведінка, аутоагресія, депресивні стани та суїцидальні думки.

Батькам запропонували заглибитись у спогади про дитинство та порівняти їхні емоції та почуття з накладанням на виховання власних дітей. Захід вийшов насичений, цікавий, з новою інформацією, яку хотілось законспектувати до останньої крапки. Наступна зустріч – вже за тиждень.

Активності проходять за підтримки проєкту «Програма ЄС «Міцні регіони – Спеціальна програма підтримки України», яка співфінансується Європейським Союзом та Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) та впроваджується компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Схожі записи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *