|

НАЦІОНАЛЬНА МЕРЕЖА ЦЕНТРІВ ДЛЯ ДІТЕЙ ТА СІМЕЙ

В центрі для дітей та сімей Карітас Волинь, що діє завдяки проекту «Національна мережа центрів для дітей та сімей», створені всі умови для всебічного та гармонійного розвитку учнів. Щодня центр відвідують від 9 до 20 дітей, а взагалі, з початку року вихованцями центру стали близько 60 дітей віком від 6 до 17 років. З особливою увагою працівники центру ставляться до дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах, хоча відвідують центр і діти з різних верств населення. Працівники центру створили безпечне та сприятливе середовище для своїх вихованців.

Беручі до уваги індивідуальні особливості та потреби дітей, фахівці пропонують комплекс заходів соціально-педагогічного та психологічного характерів. Щотижня відбуваються групові заняття з підлітковою групою на розвиток комунікативних здібностей, профорієнтацію, ефективну взаємодію та розвиток творчого і емоційного інтелекту.

Для молодшої вікової групи фахівці центру проводять майстер-класи, спрямовані на розвиток творчих здібностей, розвиваючі заняття з елементами тренінгу, спрямовані на позитивне мислення, мирне вирішення конфліктів, набуття комунікативних навичок. Для покращення освітнього рівня в центрі надається індивідуальна допомога при підготовці домашніх завдань. Активні та рухливі ігри, які проводить соціальний працівник, сприяють розвитку фізичного та психологічного здоров’я. Інновацією центру стала спільна діяльність батьків і дітей, спрямована на покращення емоційно -психологічної ситуації в своїй сім’ї. Центр продовжує приймати діток з сімей, що перебувають у складних життєвих обставинах.

Схожі записи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *