|

ТРЕНІНГ “СТИЛІ БАТЬКІВСЬКОГО ВИХОВАННЯ”

Нещодавно в Центрі для дітей та сімей Карітас-Волинь, в межах секції «Відповідальне батьківство», відбувся тренінг «Стилі батьківського виховання». На початку зустрічі психолог Наталія Гавронська запропонувала батькам незвичну вправу на знайомство. За допомогою асоціативних карток «Емоційні портрети» учасники ближче познайомилися та дізналися про дитинство кожного з присутніх. Тест «Стилі батьківського виховання» дав батькам розуміння, як виховували їх та як вони виховують своїх дітей.

Виховання є найвагомішим у житті людини. Характеристику стилю батьківського виховання визначають за двома аспектами: контроль і підтримка. Контроль – аспект батьківства, в якому батьки намагаються сформувати поведінку своєї дитини. Підтримка – це усвідомлення потреб дітей та відповідь на них зі сторони батьків. Комбінація цих двох аспектів зумовлює чотири стилі батьківського виховання, про які в презентації розповіла соціальний педагог #ТетянаГалицька. Батьки дізналися про такі стилі виховання: стиль, який скеровує, владний стиль, поблажливий стиль та усунутий.

Найемоційнішим моментом заняття стала вправа «Шепіт ангела», у якій батьки спробували себе спочатку у ролі кривдників, які словами завдають болю своїм близьким, а потім у ролі ангелів, які підтримують любов’ю та добрими і ласкавими словами. Присутні зрозуміли, наскільки погані слова руйнують стосунки, занижують самооцінку та залишають в душі дитини негативні відбитки на все життя. А підтримуючі фрази навпаки додають впевненості і розуміння що тебе люблять і ти небайдужий своїм близьким.

В зворотному зв’язку батьки зазначили: «Тренінг був суперовий! Стільки цікавої інформації! Дуже дякую! Буду чекати наступний!», «Дякуємо за тренінг! Нам з чоловіком дуже сподобалося! Нові знайомства і дуже гарно проведений час! Багато цікавого дізналися! Ми дуже задоволені. Чекаємо наступної зустрічі!», «Дякуємо за вашу роботу! Завжди хотіла знати, чи правильно виховую дітей. Думала, що якихось законів, які допоможуть в цій справі не існує. Але виявилося, що я помилялася. Дякуючи цьому тренінгу тепер знаю на що потрібно звернути увагу. Хочеться більше таких занять! Бо батьківству чомусь ніде не вчать.» «Дякую за гарно проведений час і корисну інформацію. Дівчатка команди Карітас, ви як завжди на висоті!» Дякуємо і ми небайдужим батькам, які прагнуть розвиватись та підвищувати рівень своїх батьківських компетенцій. Тематику та час проведення наступного тренінгу незабаром буде повідомлено.

#КарітасДітям #Центрдлядітейтасімей #Відповідальнебатьківство #Стилівиховання #Батьківськікомпетенції

Схожі записи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *