|

ВИГОТОВЛЕННЯ КОМПОЗИЦІЇ ДО ВЕРБНОЇ НЕДІЛІ

В центрі для дітей та сімей Карітас-Волинь, протягом тижня, напередодні чудового весняного свята Великодня відбулася ціла низка цікавих майстер-класів. Цієї гарної пори особливо відчувається потяг до усього прекрасного: з’являється натхнення, прагнення творчості, наснага.

Виготовлення композиції до вербної неділі, декоративного паперового пасхального яйця, курчатка з кольорових ниток і звичайно майстер-клас з розпису писанок – ось перелік творчих занять, в яких взяло участь більше 20 дітей. Це була чудова можливість нашим підопічним власноруч створити оригінальні сувеніри до головного християнського свята.

Дітлахи як могли проявляли творчий потенціал у своїх виробах. Найбільше вихованці очікували майстер-клас з розпису писанок. Адже великодні писанки без перебільшення можна вважати «листами до Бога». З давніх часів в символах візерунків на яйці закладалися молитви, побажання та мрії. Ведуча соціальний працівник Олена Качорок розповіла дітлахам про зміст закодованих символів та про регіональні особливості розпису. Підопічні центру вчилися розписувати писанки, використовуючи традиційні орнаменти. Створення дітьми цих символів Великодня стало приємною складовою святкового настрою. Разом із традиційними рушниками, паскою та крашанками виготовлені власноруч вироби потішать близьких та наповнять будинок світлою й радісною атмосферою. 
#Карітасдітям #Центрдлядітейтасімей #Великоднімайстеркласи#Збереженнятрадицій #Святковийнастрій

Схожі записи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *